בהמשך לישיבתה הראשונה של הוועדה העירונית "הסיפור המשותף של הרצליה", שהתקיימה לפני כחודש, עיריית הרצליה מתקדמת לשלב הבא ביוזמתה לחיזוק הקשרים בין הקהילות הדתיות והחילוניות בעיר. הוועדה, בראשותה של השופטת בדימוס הילה גרסטל, פונה כעת לתושבי העיר בבקשה לשתף אותה בנושאים הבוערים הנוגעים לחיים המשותפים של דתיים וחילוניים בהרצליה.
מטרת היוזמה היא לחזק את הקשרים וההיכרות בין הקהילות השונות, תוך פעילות על בסיס עקרונות של סובלנות, הקשבה וכבוד הדדי. לאחר הקמתה והישיבה הראשונה, הוועדה מבקשת כעת מתושבי הרצליה להיות חלק פעיל בתהליך. התושבים מוזמנים להעלות הצעות ונושאים לדיון באמצעות טופס מקוון באתר העירייה. מהלך זה נועד להבטיח שקיפות מלאה ושיתוף ציבור אמיתי בפעילות הוועדה.
עקרונות הפעולה של הוועדה כוללים קידום שיח מכבד ומועיל, בניית אמון מחודש בין הקהילות, מציאת המשותף והמאחד, וגישור על מחלוקות בדרכי שלום.
לטופס באתר עיריית הרצליה
הוועדה תבחן את הנושאים שיועלו, ותשקול גם, במקרים המתאימים, להזמין מי מהפונים להופיע בפניה.
ניתן להגיש בקשות/ סוגיות לדיון עד לתאריך 8.12.2024
הרכב ועקרונות הוועדה
עקרונות הפעולה של הוועדה כוללים:
- קידום שיח מכבד ומועיל
- בניית אמון מחודש בין הקהילות
- מציאת המשותף והמאחד
- גישור על מחלוקות בדרכי שלום
בראש הוועדה עומדת השופטת בדימוס הילה גרסטל. הוועדה מורכבת ממגוון רחב של נציגים, ביניהם חברי מועצת העיר מהקואליציה ומהאופוזיציה, נציגי ציבור מקהילות שונות, תושבי הרצליה דתיים וחילוניים, ונציגים מגילאים ומגזרים מגוונים.
השופטת בדימוס הילה גרסטל, המובילה את היוזמה, שיתפה את הרקע האישי שלה: "נעתרתי לבקשתו של ראש עיריית הרצליה לכהן כיו"ר ועדת 'הסיפור המשותף של הרצליה', כי הנושא קרוב לליבי. נולדתי, גדלתי והתחנכתי בהרצליה. ומרבית חיי אני כאן. כאן גידלתי את ילדי וחלק מנכדי. הורי היו ניצולי שואה וחוו על בשרם אנטישמיות קשה. הם היו מאושרים להגיע לארץ ישראל, ולהקים משפחה."
גרסטל הוסיפה והביעה את דאגתה ותקוותה: "אני מודאגת מאד מהמתרחש בינינו לבין עצמנו, בנוסף לדאגות הלאומיות הקשות, חוזה בהקצנה הפנימית הלעומתית, וברגשות השליליים המתעצמים בתוך העם, ולא מאמינה! אני חשה שאפשר לעצור את הסחף הקיצוני ולאפשר שיח מכבד ומועיל ובניית אמון מחודש, שיניבו פירות חיוביים לכולנו. לכן אני כאן!".
חשיבות היוזמה
יהודה בן עזרא, יועץ בכיר לראש העיר ומנהל הוועדה: "הרצליה פועלת על פי ערכים של סובלנות, קבלה והכלה. הוועדה נועדה על מנת לשתף את הציבור ולדון בסוגיות שבאמת מטרידות את תושבי העיר, כדי שנוכל לשאוף לשמור על המרקם הטוב והייחודי של העיר שלנו. כמו כל דבר שאנו עושים, גם כאן אנו פועלים בשקיפות מלאה ובדיאלוג עם הציבור".
בתקופה של מתחים גוברים בחברה הישראלית, היוזמה של עיריית הרצליה מדגימה ניסיון חשוב ליצירת דיאלוג ושיתוף פעולה ברמה המקומית. הצלחת המהלך עשויה לשמש כמודל לערים אחרות ולתרום לחיזוק הלכידות החברתית ברמה הארצית.
-
- הטופס המקוון באתר העירייה להגשת הצעות לועדה
הבעיה שלי איננה עם דתיים כשלעצמם. אלא עם מדיניות ההשתלטות של מנהיגיהם:
1. הם מנסים להשליט את דעותיהם על התושבים, כאן, בשכונה חילונית, שהם לא גרים בה. חלקם מאיימים ומקללים אנשים שנוסעים בנורדאו ליד המקווה שלהם, ומאיימים גם על עסקים.
2. הם מקבלים זכויות יתר על חשבוני: בבריכת נורדאו למשל – אנחנו משלמים הון תועפות לתחזוקת הבריכה, והם מקבלים 2 מתוך 5 ימי החול אחה״צ, ביולי אוגוסט, בזמנים הכי מבוקשים , תמורת גרושים! והם אכן מפוצצים את הבריכה בהמוניהם. למרות שרובם לא גרים כאן באזור, ולא משלמים את חלקם בהפעלת הבריכה.
ב. התקציבים שמופנים אליהם הם גבוהים בהרבה מהאחוז שלהם באוכלוסיה. למשל – גבוהים בהרבה ממה שמוקדש לרווחתם של ותיקי העיר, האנשים שהקדישו את חייהם להקים את היישוב הזה.
ג. הם מרשים לעצמם להרוס מבנים הסטוריים, למשל בית הקפה המיתולוגי בתחילת בתחילת נורדאו, ובית החרושת ברחוב היתד. האחרון – ממש בעורמה ובאלימות. לצערי הם קיבלו גם גיבוי שקט מהעיריה.
ד. הם מיסיונריים. מנסים לכבוש עוד ועוד שטחים. אף אחד לא גר באזור נורדאו, אבל הם משתלטים על מבני ציבור כנקודת מוצא לכיבוש האזור והדלות החוקים שלהם. זה נקרא ״רגל בדלת״ למה שהמקווה שלהם ובית המדרש שלהם לא יהיו באזורים שלהם? למה שיבואו הנה באוטובוסים להשתלט, ואנחנו נצטרך לנסוע באוטובוסים למקום אחר לבית קפה? או לבריכה ללא הפרדה?
שושנה, תודה על השיתוף ממליצים לשלוח את מה שרשמת בטופס הבא https://www.herzliya.muni.il/%D7%A7%D7%95%D7%9C-%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%90-%D7%9C%D7%94%D7%92%D7%A9%D7%AA-%D7%A1%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%AA-%D7%94%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%AA%D7%A3/
אתחיל בתודה על היוזמה.
1. בישראל יש ערים חרדיות שאני לא יכולה לגור שם כי לא ייתנו לי. אני רוצה שתחריזו על הרצליה כעיר חילונית, וכל דתי שבוחר לגור פה צריך לכבד את המקום והעבירה החילונית.
2. מערכת החינוך צריכה להיות במוסדות קרובים לבית, כולם יקבלו אותו חינוך, מחטיבה כאשר בוחרים מגמות תהיה גם מגמת תורה.
3. אכיפה אחידה של חוקי בניה + רוכלות כנגד מוסדות דת. לא יוקם בית כנסת בדירה, כולל לא יוקם בבית כנסת, ולא יוקמו דוכני תפילין. אם מותר דוכני תפילין אני אקים דוכני מה אכפת לי מה העיקר למכור.
4. שילוט ודגלים, גם רבי נחמן צריך חקבל אישור ולשלם אגרות ….
5. אני רוצה פעילות חברתית שכונתחת, בגוון חילוני שיתאים לכולם כולל הדתיים.
פעילות חילונית מגבשת, ספורטיבית, מוזיקה, ריקודים, הרצאות לבני 20-30 , 12-18.
6. אשמח לתרום מזמני בנושא
עופרה, תודה על השיתוף ממליצים לשלוח את מה שרשמת בטופס הבא https://www.herzliya.muni.il/%D7%A7%D7%95%D7%9C-%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%90-%D7%9C%D7%94%D7%92%D7%A9%D7%AA-%D7%A1%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%AA-%D7%94%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%AA%D7%A3/