אדיוקייטד (Educated) הוא מיזם חינוכי חדשני שנפתח לאחרונה בהרצליה, המציע מסגרת לימודית משלימה לתלמידי בית ספר יסודי. המיזם הוקם על ידי שלושה יזמים מעולם ההייטק, שהחליטו להקדיש את כישוריהם וניסיונם לטובת שיפור החינוך. נפגשנו עם המייסדים לשיחה מעמיקה על החזון, השיטה והתכניות לעתיד.
אחרי החגים כבר כאן, והילדים חוזרים לשגרת הלימודים בבתי הספר. עם תחילתה של שנת הלימודים החדשה, הורים רבים מחפשים דרכים לתמוך ולקדם את ילדיהם בלימודים. בהרצליה, מיזם חדשני בשם "אדיוקייטד" מציע פתרון ייחודי המשלב למידה איכותית עם פיתוח מיומנויות חיים וערכים. נפגשנו עם מייסדי המיזם לשמוע על החזון שלהם ועל הדרך בה הם מבקשים לחולל מהפכה בחינוך המשלים.
ספרו לנו על הרקע שלכם ואיך הגעתם לתחום החינוך?
אייל שמגר, מנכ"ל ומייסד המיזם, בן 48, אבא לשלושה ילדים בגילאי יסודי. בעל רקע עשיר בניהול מוצר בחברות הייטק, כולל חברות אנטרפרייז וסטארט-אפים. בעל ניסיון בהדרכת פסיכומטרי ותכנות. יניב קליימן, סמנכ"ל ושותף מייסד, בן 48, תושב הרצליה, אבא לשלוש בנות. בעל למעלה מ-20 שנות ניסיון בהייטק, כולל תפקידי ניהול מוצר בחברות כמו מובילאי ומייקרוסופט. יעל שחם אבס, מנהלת השיווק, אימא לשלושה ילדים, תושבת הרצליה הצעירה. בוגרת תואר במדעי המחשב עם 20 שנות ניסיון בהייטק, בעיקר בתחום החדשנות בדיגיטל וניהול מוצר, עד לאחרונה היתה מנהלת מוצר באתר סופר-פארם אונליין.

שלושתנו מגיעים מעולם ההייטק, עם רקע עשיר בניהול מוצר ופיתוח. החלטנו לעשות שינוי משמעותי ולעבור לתחום החינוך מתוך תחושת שליחות וההבנה כי ילדינו זקוקים להרבה יותר ממה שמערכת החינוך הפורמלית מעניקה תחת המגבלות שהיא נמצאת בהן. "מתוך חוויה אישית עם ילדיי, ואין ספור שיחות עם הורים נוספים, ראיתי את המצוקה שבה נמצאים היום תלמידי בית הספר היסודי ואת תחושת התסכול איתה הם חוזרים יום יום מבית הספר והן את המצוקה של הוריהם", אומר אייל, "החלטתי שאני לא מסוגל יותר לשבת על הגדר ורק להתלונן על מצב החינוך בשיחות קפה עם חברים וגם די מיציתי את הריבים עם הילדים כל שנה מחדש כשבית הספר מטיל עלי שוב ושוב את המשימה של להכין אותם למבחנים.
"החלטתי שאני קם ובונה עבור הילדים שלי את המסגרת החינוכית המשלימה שחלמתי שתהיה להם – מקום שבו לכל ילד יהיה את המבוגר שמרים אותו למעלה ומאמין בו! מקום שבו מצויינות, מיומנויות חיים וערכים משתלבים יחד כדי להכין את הילדים שלנו בצורה טובה יותר לעתיד (וגם למבחן הבא במתמטיקה)." אייל שמגר מנכ"ל ומייסד המיזם
את יניב, מכיר אייל כבר קרוב ל 30 שנה מאז שירתו יחד ביחידת אגוז, והן מהיכרות מקצועית כמנהלי מוצר בתעשיית ההייטק. כשיניב שמע על המיזם בשיחת קפה עם אייל, גלאי העשן בבית הקפה צפצפו מהניצוצות בעיניים שלו. באותו היום הם החליטו על מועד פתיחת הקורס הראשון. את יעל, הם הכירו כאמא לדניאלה ולגלי, שתי התלמידות הראשונות בקורס הקיץ של אדיוקייטד. "כשחיפשנו את העובדת הראשונה לחברה, לשנינו לא היה ספק שאותה אנחנו רוצים. מפוצצת בערכים, תשוקה לחינוך, ומוטיבציה של סטארטאפיסטית, לא היה לנו ספק שזו הצלע השלישית שתשלים אותנו." חודשיים לאחר מכן היא עזבה את המשרה הבטוחה שלה והצטרפה לאדיוקייטד כמנהלת השיווק ומנחת קורסי מתמטיקה ושפה לכיתות א' ו ב'.
מה זה מיזם אדיוקייטד?
אדיוקייטד הוא מיזם חינוכי חדשני המציע מסגרת לימודית משלימה לתלמידי בית ספר יסודי מכיתות א' עד ו' בתחומי הליבה (אגב, לאחרונה הוספנו גם קורס מתמטיקה לתלמידי כיתות ז'). מטרת המיזם להביא לשיפור ההישגים הלימודיים של הילדים, להקנות להם כישורי חיים חיוניים ולהטמיע בהם ערכי יסוד של צניעות, אומץ וסקרנות. כל אלו יגדילו את סיכויי הצלחתם בעתיד ואת תרומתם לחברה ערכית ומתקדמת.
המיזם משלב את האיכות של בית ספר פרטי עם הנוחות של שיעורים פרטיים, ומציע חווית למידה מעצימה בקבוצות קטנות של כשישה תלמידים. הלימודים מתקיימים בשעות הצהריים ואחר הצהריים, פעם או פעמיים בשבוע במפגשים שבין שעה לשעתיים (בהתאם למספר הקורסים ולמסלול אליו נרשם התלמיד), המשלבים גם פעילויות לפיתוח מיומנויות חיים וערכים.

מה מייחד את אדיוקייטד משאר המסגרות החינוכיות?
הייחודיות שלנו טמונה בגישה ההוליסטית לחינוך: אנחנו לא מסתפקים רק בהעברת ידע, אלא שמים דגש על פיתוח מיומנויות חיוניות כגון חשיבה ביקורתית, למידה עצמאית, כישורים חברתיים ויכולות תקשורת. בנוסף, אנחנו מדגישים ומטמיעים בתלמידים את ערכי היסוד של אדיוקייטד – סקרנות, אומץ וצניעות. הלימודים מתקיימים בקבוצות קטנות של כשישה תלמידים.
מחקרים מראים כי לקבוצות למידה קטנות יש את היתרונות הרבים ביותר בשילוב שבין יחס אישי לכל תלמיד לבין הדינמיקה הקבוצתית אשר תורמת לפיתוח בטחון עצמי, תחושת מסוגלות, מוטיבציה ויכולות חברתיות עצם העובדה שאנחנו מיזם פרטי ומגיעים בעצמינו מתעשיית ההייטק, מאפשרת לנו לעבוד עם מנחים ממגוון תחומים ועולמות תוכן ולוודא כי כל מנחה מביא איתו את שלוש התכונות ההכרחיות מבחינתנו – מצויינות אישית וערכית, תשוקה לחינוך וסבלנות אינסופית לילדים.
אילו קורסים אתם מציעים?
אנחנו מציעים קורסי ליבה במתמטיקה, אנגלית ועברית, ובקרוב נוסיף גם תכנות ורובוטיקה. המפגשים שלנו משלבים למידה פרונטלית, עבודה עצמאית ופרויקטים מעשיים. כל קורס מתמקד בתחום הליבה, כאשר תכנית הלימודים חופפת לתכנית הלימודים הפורמלית של בית הספר באותו מקצוע. בקורס אנו מתמקדים בלימוד, הטמעה ותרגול מעשי של החומר, בהכנה למבחנים ובסיוע בשיעורי הבית של הילדים בבית הספר. במקביל אנו מקיימים פעילויות לחיזוק ופיתוח מיומנויות חיים באופן אינטגרלי בשיעורים שלנו – למשל מתן משימות קבוצתיות והנחיית הילדים בעבודה קבוצתית מכבדת ואפקטיבית. כנל לגבי ערכי היסוד שלנו, לדוגמה אומץ ניתן לפתח באמצעות מתן הזדמנות לכל ילד לעמוד ולהציג נושא בפני הקבוצה. צניעות ואמפתיה ניתן לפתח על ידי משימות עזרה הדדית בין הילדים.
מי מלמד באדיוקייטד?
"אנחנו בעצמנו מלמדים", אומר יניב. "המטרה היא להציב רף איכות גבוה כבר בשלב הראשון והחשוב ביותר של בניית המוצר וכמובן לשמר את האיכות בעתיד כשנתרחב. בנוסף זה מאפשר לנו לחוש בעצמינו את המוצר, את האתגרים ואת הקשר הישיר עם התלמידים וההורים"
בהמשך נגייס מנחים ומתרגלים נוספים כאשר המטרה היא לחבר בין תעשיית ההייטק והסטנדרטים הגבוהים שבה, לבין עולם החינוך. עצם העובדה ששלושתנו מחוברים ומגיעים מעולם ההייטק, מקל עלינו לגייס הן סטודנטים מצטיינים והן בוגרים מהתעשייה אשר תחום החינוך בוער בהם והם מעוניינים בעיסוק נוסף "עבור הנשמה".
אין הכרח לתעודת הוראה. אנו מעדיפים אנשים שמגיעים מדיסציפלינות שונות ומביאים איתם את שלושת התנאים, ההכרחיים בעינינו, כדי להיות מחנך:
- מצוינות אישית וערכית כמודל ודוגמה אישית לילדים.
- תשוקה לחינוך.
- אמפתיה אינסופית לילדים.
איך נראה מפגש טיפוסי באדיוקייטד?
מפגש טיפוסי מתחיל בפעילות קצרה לפיתוח מיומנויות חברתיות או רגשיות. כל מפגש כולל שני אינטרוולים (מקטעי זמן) של למידה באופן שמותאם ליכולות הקשב של התלמידים. כל אינטרוול נמשך 20 דקות במהלכו מתקיימת פעילות לימוד ותרגול של נושא נבחר ובין האינטרוולים הפסקה קצרה כדי "לעשות ריסט" ולחזור לאינטרוול הבא רעננים וממוקדים. בסוף המפגש, יש לנו 'זמן רפלקציה' שבו אנו מותירים זמן לשאלות, מוודאים הבנה של החומר והמשימות לבית.

איפה ומתי מתקיימים המפגשים?
המרכז הראשון שלנו נפתח בשכונת הרצליה הצעירה (אשכול פיס זאב). אנחנו פועלים בימים א' עד ה', עם מבחר קורסים בין השעות 14:00 ל-20:00.
בקרוב אנחנו מתכננים להתרחב לשכונות נוספות בהרצליה ובהמשך גם לערים אחרות.
מה היקף הפעילות שלכם כיום?
התחלנו עם פיילוט בקיץ עם 25 תלמידים, וכיום, חודשיים אחרי, אנחנו עם למעלה מ 60 תלמידים רק בשכונה שלנו. הקבוצות מתפלגות באופן יחסית אחיד בין כיתות א' עד ו', עם נטייה קצת יותר גדולה לכיתות הגבוהות.
האם יש מבחני קבלה?
אין אצלנו מבחני קבלה. אנחנו מאמינים שהקבוצה צריכה לכלול ילדים ברמות שונות, כדי שיוכלו להעצים אחד את השני. עד היום לא נתקלנו בתלמיד שלא התאים, וידענו להכיל גם ילדים עם בעיות קשב וריכוז.
איך אתם מתמחרים את השירות שלכם?
מתוך מטרה להנגיש את המוצר שלנו לקהל כמה שיותר רחב המחירים שלנו בהחלט תחרותיים ביחס לשאר המוצרים הקיימים (למשל בית ספר פרטי או שיעורים פרטיים) אך יחד עם זאת אינם מסובסדים על ידי אף גורם במטרה לשמור על עצמאות ועל האיכות הגבוהה אליה אנחנו מחוייבים.
מידע נוסף על תמחור ומסלולי לימוד ניתן למצוא באתר המיזם בקישור הבא: eductd.com/#programs
האם יש לכם קשר עם העירייה או מערכת החינוך המקומית?
יש התעניינות לשיתוף פעולה מצד מספר עיריות ואנחנו מקיימים דיונים עם כמה מהן.

מה לגבי משקיעים פרטיים?
בנינו ותכננו את העסק להיות רווחי מהיום הראשון. אנחנו בהחלט יכולים להמשיך להתנהל עצמאית. יחד עם זאת כדי לגדול מהר יותר ולייצר אימפקט גדול יותר על יותר ילדים, אנו בהחלט שוקלים הכנסה של משקיע פרטי (אנג'ל). אנו בשיחות עם מספר אנשים מדהימים שפגשנו בדרך.
מה שחשוב לנו הוא להכניס כסף "חכם" ועם "נשמה", כלומר משקיע שגם מתחבר בעצמו לעולם העשיה החברתית בכלל והשפעה על חינוך דור העתיד בפרט ורואה בהשקעה בנו לא רק את התשואה בחשבון הבנק אלא גם את התשואה שבהשפעה על עתידם של הילדים והקהילה, וגם מביא איתו נסיון וקשרים שרלוונטיים בלסייע לעסק בתחום החינוך לצמוח – למשל נסיון באופרציה בסדרי גודל של עסק כזה, סיוע בשיתופי פעולה אסטרטגיים עם חברות הייטק, סיוע עם גורמים רלוונטיים בתחום החינוך ובעיריות וכדומה. אם זה מדבר אליכם כמשקיעים פרטיים, או שאתם מכירים מישהו רלוונטי – נשמח שתיצרו איתנו קשר.
איך אתם מנהלים את המיזם?
אנחנו מנהלים את אדיוקייטד כמו סטארט-אפ, עם כל המתודולוגיות של ניהול מוצר, כשהמוצר הוא חינוך. אנחנו משתמשים במערכת CRM לתיעוד ומעקב אחר השיעורים וההתקדמות האישית של כל תלמיד ומספקים שקיפות מלאה להורים לגבי התקדמות ילדיהם.
מה החזון שלכם לעתיד?
בספטמבר 2025 אנחנו צופים לעצמנו לפחות ארבעה סניפים בהרצליה עם סדר גודל של מעל 500 תלמידים. אנחנו רואים את אדיוקייטד כמודל חינוכי מוביל בישראל ואולי אף מעבר לכך. החזון הוא שבכל שכונה בהרצליה ובערים נוספות בארץ יהיה מרכז לימודים כזה של אחרי שעות בית הספר.
מה המסר שלכם להורים ולתלמידים בהרצליה?
"חינוך איכותי צריך להיות זכות בסיסית לכל ילד בכל מקום בארץ" אומרת יעל ומסבירה, "לצערנו הוא עדיין לא. כמו שנוכחנו בשנה האחרונה, רק לנו האזרחים יש היכולת האמיתית להתגייס יחד, לנקוט יוזמה ולהוביל לשינוי. אנחנו מזמינים אתכם להצטרף למסע שלנו. באדיוקייטד אנחנו לא רק מלמדים, אלא מעניקים לתלמידים את הכלים להמשך דרכם. בעולם שבו המסכים שולטים, והילדים משועבדים להם, אנחנו מאמינים שכל ילד זקוק ליחס האישי והבלתי אמצעי, למבט בעיניים וליד המושטת כדי להצליח."
מה הייתם ממליצים להורים שמתלבטים האם לרשום את ילדם?
להגיע אלינו לשיעור. או פשוט לשוחח עם כל אחד מההורים או התלמידים שלנו.

גישה חדשנית ומרעננת לחינוך משלים בהרצליה
לסיכום, מיזם אדיוקייטד מציג גישה חדשנית ומרעננת לחינוך משלים בהרצליה. מנהלי המיזם– אייל שמגר, יניב קליימן ויעל שחם אבס – מביאים עמם ניסיון עשיר מעולם ההייטק ותשוקה אמיתית לשיפור החינוך. הגישה שלהם, המשלבת למידה בקבוצות קטנות, פיתוח מיומנויות חיים וערכים, לצד לימודי ליבה, נראית מבטיחה ועונה על צורך אמיתי בשטח.
התרשמנו במיוחד מהמחויבות של הצוות לשקיפות, לחדשנות ולהתאמה אישית לכל תלמיד. האנרגיה והחזון שלהם מדבקים, והתוכניות להתרחבות מעידות על פוטנציאל צמיחה משמעותי. אם אדיוקייטד ימשיך בכיוון זה, יש סיכוי טוב שנראה את המודל הזה מתרחב מעבר להרצליה, נותר רק לאחל למייסדים ולצוות אדיוקייטד הצלחה רבה בהמשך דרכם, ולעקוב בעניין אחר התפתחות המיזם המבטיח הזה.
- לקבלת מידע נוסף או להרשמה, ניתן לבקר באתר האינטרנט של אדיוקייטד https://eductd.com
נשמע מעניין,אשמח לפרטים נוספים
לקבלת מידע נוסף או להרשמה, ניתן לבקר באתר האינטרנט של אדיוקייטד https://eductd.com