אירוע טראגי התרחש היום (11 במרץ) בתחנת הרכבת בהרצליה, כאשר גבר כבן 55 נהרג כתוצאה מפגיעת רכבת. מתנדבי זק"א הוזעקו לזירה וטיפלו באירוע הקשה תוך שמירה על כבוד המת וסיוע לכוחות המשטרה.
מוקד זק"א (1223) קיבל דיווח על התאונה הקטלנית זמן קצר לאחר התרחשותה. יוסי מתתיהו, מתנדב מיחידת האופנועים של צוות הרצליה, סיפר: "הוזנקתי לתחנת הרכבת בעקבות דיווח על גבר שנהרג בצורה טראגית כתוצאה מפגיעת רכבת. בסיוע מתנדבים נוספים דאגנו לכבוד המת, אספנו את הממצאים בזירה וסייענו לכוחות המז"פ שפעלו במקום". הגופה הועברה להמשך טיפול ובירור במכון הלאומי לרפואה משפטית.
נתוני תאונות רכבת בישראל בשנה האחרונה
אירועים כאלה אינם נדירים ומעלים את הצורך בהגברת מודעות הציבור לבטיחות בקרבת מסילות רכבת. לפי נתוני רכבת ישראל, בשנת 2024 דווחו על כ-16 מקרי פגיעה קטלניים של הולכי רגל ברכבות ברחבי הארץ. רוב המקרים התרחשו באזורי תחנות או מסילות פתוחות. גורמים מקצועיים מציינים כי חלק גדול מהתאונות נגרמות עקב חוסר זהירות מצד הולכי רגל, אי-ציות לשלטי אזהרה ואי-הקפדה על הוראות הבטיחות.

לפי נתוני רכבת ישראל משנת 2020, בשעות העומס כ-2250 נוסעים עולים בתחנת הרכבת בהרצליה בשעות הבוקר (8:00-7:00). ואילו בשעות אחה"צ (18-17:00) כ-3250 יורדים בתחנה.
הרכבת בישראל נחשבת לאחד מאמצעי התחבורה הבטוחים ביותר, אך אירועים חריגים כמו זה בהרצליה מדגישים את הצורך בהגברת המודעות הציבורית לסכנות שבקרבה למסילות.
דגשים לבטיחות על רציף הנוסעים
על מנת למנוע אסונות כמו זה שהתרחש בהרצליה, חשוב לקיים הוראות בטיחות חמורות על רציף הנוסעים:
- הישארו רחוק מקצה הרציף: חשוב לשמור על מרחק בטוח מקצה הרציף כדי למנוע נפילה או פגיעה מרכבת.
- הקשיבו לאזעקות והודעות: תמיד צריך להקשיב לאזעקות והודעות שמושמעות בתחנה, המודיעות על הגעת רכבת.
- ציות לשלטי אזהרה: יש לציית לשלטי אזהרה ולהוראות הבטיחות שמוצבים בתחנה.
- הימנע מהסתכלות בטלפון בזמן המתנה: חשוב להימנע מהסתכלות בטלפון בזמן המתנה על הרכבת כדי לשמור על כושר התמצאות ולהיות מודע לסביבה.
ההמלצות לבטיחות שמוצגות בכתבה מיועדות לשימוש בתחנות הרכבת בלבד. נא להקפיד על ציות להוראות הבטיחות והזהירות שמוצבות בשטח התחנה כדי להבטיח נסיעה בטוחה ונוחה. תודה על שיתוף הפעולה!