בתחילת שנת 2025, נבחרה אריאל זיו, תלמידת כיתה י' מתיכון הראשונים, לתפקיד יו"ר מועצת התלמידים והנוער העירונית בהרצליה. בתקופה מאתגרת זו, כאשר המציאות הביטחונית והחברתית מורכבת מתמיד, נפגשנו עם אריאל לשיחה מעמיקה על חזונה, האתגרים העומדים בפני בני הנוער, ועל תפקידה של מועצת התלמידים בעיצוב עתיד העיר והמדינה.
לאחרונה נערכו הבחירות למועצת הנוער בהרצליה, בנוסף לאריאל זיו, נבחרו גם סגן יו"ר המועצה – עדן מנטין, תלמידת כיתה י' בתיכון הנדסאים. מזכ"לית המועצה – אלה טויטי, תלמידת כיתה ח' בחטיבת זאב. דובר המועצה – אור בינדר, תלמיד כיתה י"א בתיכון היובל ומבקר המועצה – איתי פרידמן, תלמיד כיתה י' בתיכון חדש.
הראיון עם אריאל זיו חושף את המורכבויות והאתגרים העומדים בפני בני הנוער בהרצליה, הוא גם מדגיש את הפוטנציאל העצום הטמון בדור הצעיר. מעבר לתפקידה כיו"ר מועצת התלמידים, אריאל מייצגת דור של בני נוער מעורבים, אכפתיים ובעלי מודעות חברתית גבוהה. היא מדגימה כיצד ניתן לשלב בין לימודים תובעניים, פעילות התנדבותית ענפה, ומנהיגות משמעותית.
ודקה לפני שנצלול פנימה, אם יש בנות ובני נוער שקוראים את הכתבה, אז קודם כל הוסיפו עוקב לחשבון האינסטגרם 'TeensHerz', של מועצת הנוער בהרצליה.

ספרי לנו קצת על עצמך ומדוע החלטת להתמודד לתפקיד יו"ר מועצת התלמידים?
אני אריאל זיו, תלמידת כיתה י' מתיכון הראשונים בהרצליה. החלטתי להתמודד לתפקיד כי הייתי סגנית של היו"ר במשך שנתיים, והרגשתי שהגיע הזמן שלי לעלות טיפה גבוה יותר ולשאוף גבוה יותר. רציתי לעבוד יותר ולתמוך יותר במועצה שלי, גם במקומות שיותר נראים לעין ממה שראו קודם.
מה תפקידה של מועצת התלמידים העירונית ואיך היא פועלת?
מועצה עירונית היא בעצם הנציגויות של מועצות התלמידים מכל בתי הספר וארגוני תנועות הנוער. אנחנו מכילים תלמידים מכיתה ז' עד י"ב, גילאי 12 עד 18. התפקיד שלנו הוא לעבוד עם המועצות שמעלינו, כמו המועצה המחוזית והמועצה הארצית, כדי לשפר את איכות החיים של הנוער בעיר. אנחנו מפתחים נושאים שהנוער רוצה לשמוע, מעלים בעיות שעולות בבתי ספר מסוימים, ועובדים על פתרונות.
מהם האתגרים העיקריים שאתם מתמודדים איתם כמועצת תלמידים?
אחד האתגרים הגדולים הוא ההתמודדות עם בלת"מים. למשל, כשאנחנו מתכננים אירוע ופתאום קורה משהו במדינה שגורם לאירוע להיות לא מתאים. למדנו לעבוד עם זה ותמיד להכין תוכנית חלופית. זה אתגר גדול, במיוחד עם המצב הביטחוני הנוכחי.
מהן המטרות העיקריות שלך כיו"ר מועצת התלמידים?
אחת המטרות העיקריות שלי היא להעלות את המודעות לבריאות הנפש של בני הנוער. המצב הנוכחי רק החמיר את המצב, והרבה בני נוער סובלים. אני רוצה לעבוד עם השפ"ח (שירות פסיכולוגי חינוכי) כדי להבין איך אפשר לעזור ולקדם את זה בתוך בתי הספר, ולהציע יותר עזרה לתלמידים שלא תמיד יודעים לבקש אותה.
איזה שינוי משמעותי היית רוצה לראות בעיר עבור בני הנוער?
אני הייתי רוצה לראות יותר הבנה כלפי בני הנוער. למרות שמתייחסים אלינו כבני נוער, אנחנו עדיין סוג של ילדים שלא תמיד יודעים מה הם רוצים מהחיים. יש המון לחץ סביב נושאים כמו מכינות ובגרויות, אבל לא תמיד מסבירים לנו באמת את המשמעות של הדברים האלה. הייתי רוצה שידברו איתנו יותר בגובה העיניים ויבינו את הצד שלנו.
בנוסף, אני חושבת ששינוי נוסף ומשמעותי שהייתי רוצה לראות בהרצליה הוא יותר מקומות בילוי עבור בני נוער. זה נושא שאני ורבים מחבריי מדברים עליו הרבה. הרצליה היא עיר של כ-120 אלף תושבים, מתוכם כ-8,000 בני נוער, אבל אין לנו באמת מקומות משלנו. העיר מרגישה לפעמים כאילו היא מיועדת בעיקר למבוגרים, ואנחנו, הנוער, לא תמיד מרגישים שיש לנו מקום משלנו. אנחנו זקוקים למקומות שבהם נוכל להתכנס, לבלות ולהרגיש שייכים. זה נושא שמעסיק אותנו מאוד ואנחנו בהחלט רוצים לראות שיפור בתחום הזה."

איך את רואה את תפקיד הטכנולוגיה בפעילות מועצת התלמידים?
אנחנו משתמשים בטכנולוגיה הרבה יותר ממה שנדמה. יש לנו תוכניות להשתמש באתרים, באפליקציות ובמדיה חברתית כמו אינסטגרם כדי להפיץ מידע. אנחנו גם משתמשים ב-AI. הטכנולוגיה היא כלי חשוב עבורנו לתקשורת עם התלמידים ועם העירייה.
איך את רואה את עתיד המדינה והמציאות הביטחונית מנקודת המבט של הנוער?
יש הרבה חששות בקרב בני הנוער, במיוחד אלה שלפני גיוס לצבא. המלחמה האחרונה והמצב הביטחוני גרמו לרבים לפחד מהגיוס ומהעתיד בכלל. יש חשש שהמערכת תאכזב אותם, כמו שקרה בעבר. אנחנו מרגישים את הפחד הזה במסדרונות בית הספר, והנוער מדבר על זה הרבה.
מבחינת שיתופי פעולה עם גורמים בעיר, עם מי אתם עובדים חוץ מהתלמידים?
אנחנו עובדים באופן צמוד עם אגף נוער תרבות נוער וקהילה בעיריית הרצליה. הם מאוד תומכים בנו ואני מאוד אוהבת לעבוד איתם. לפעמים אנחנו אפילו יושבים בבניין העירייה. אנחנו מתאמים את פעילותנו מול העירייה ועובדים עם אגפים שונים בתוכה.
איך אתם עובדים עם אגף החינוך?
אנחנו משתתפים בוועדות חינוך פעם ברבעון, יחד עם מומחי חינוך וסגנית ראש העיר. בפגישות אלו אנחנו מעלים נושאים שחשובים לנו, כמו למשל ניקיון בתי הספר. זו הזדמנות עבורנו להשמיע את קולנו ולהציף בעיות, ואנחנו עובדים יחד כדי למצוא פתרונות.
אם תלמיד רוצה להיות יותר מעורב חברתית, מה היית ממליצה לו?
ההשתלבות במועצת התלמידים תלויה בבית הספר הספציפי, אבל המועצה העירונית פתוחה לכולם. גם אם אתם לא חלק מהמועצה הבית ספרית, תמיד אפשר להתנדב באירועים שלנו. אנחנו מקבלים בברכה השתתפות בכל שלב, בין אם זה בתחילת הקדנציה, באמצע או לקראת סופה.
יש לכם נוכחות ברשתות החברתיות?
כן, יש לנו חשבון אינסטגרם שנקרא 'TeensHerz'. אנחנו משתמשים בו להפצת מידע ולתקשורת עם התלמידים.
איך את מצליחה לשלב בין הלימודים, התפקיד במועצה, וכל שאר הפעילויות שלך?
זה באמת מאתגר. חוץ מלימודים ומבחנים, אני גם במד"א, מדריכה, מורה פרטית ועוד המון דברים. למדתי שלא לפגוע בזמינות שלי. אני תמיד עונה, אם לא באותה דקה אז כמה דקות אחר כך. לפעמים זה אומר לעבוד בשעות מאוחרות, אבל אני משתדלת תמיד להיות זמינה או לשלוח מישהו שיכול לעזור אם אני לא יכולה.
מה המסר שלך לתלמידים והתלמידות בעיר הרצליה?
המסר שלי הוא שלא יפחדו לפנות אלינו. אנחנו אולי נראים לפעמים כמו בדיחה, אבל אנחנו גוף עם הרבה מאוד כוח. אנחנו תמיד שם כדי לעזור, בכל בעיה או פנייה. אנחנו בני נוער כמוכם, חברים שלכם, ואנחנו פה כדי לעזור בכל דבר.
לסיום, מה תרצי להשיג עד סוף הקדנציה שלך?
בסוף השנה, ההצלחה הכי גדולה מבחינתי תהיה שהנוער יכיר אותנו יותר, ידע מי אנחנו, ויבין שאפשר לפנות אלינו. אני רוצה שיהיו אנשים שבאמת פונים אלינו עם בעיות אמיתיות, ושנוכל לעזור להם. מצידי, שכל ילד בכיתה שלי שיש לו בעיה יבוא אליי.

יש לך איזה פאן פקט מפתיע על עצמך?
"כן בטח, שרתי בהרכב קולי במשך שלוש-ארבע שנים. אני גם מציירת, אבל זה פחות מפתיע."
מנהיגות צעירה ויוזמת
לסיכום, אריאל זיו מייצגת דור חדש של מנהיגות צעירה בהרצליה, המבקשת להשמיע את קולם של בני הנוער ולהתמודד עם האתגרים המורכבים של תקופתנו. עם חזון ברור ונחישות רבה, היא מתכננת להוביל את מועצת התלמידים לקראת עתיד של מעורבות, הבנה ושיתוף פעולה. אריאל מדגישה את הצורך בהתייחסות רצינית לבעיות הנוער, במיוחד בתחום בריאות הנפש והצורך במקומות בילוי. היא מבקשת להנגיש את המועצה לכל תלמיד ותלמידה, ולהפוך אותה לכתובת אמיתית לפתרון בעיות.
לאחר הבחירות ועם היוודע התוצאות, ראש העיר, יריב פישר, הביע את הערכתו למועצת הנוער החדשה ואמר: "יש לנו נוער מוכשר וערכי שרוצה לעשות ולהשפיע. אנו בעירייה עושים הכל על מנת לתת להם את כל הכלים להצליח ואת מלוא האפשרויות להגשים את החלומות שלהם. אני מעריך מאוד את המעורבות של בנות ובני הנוער של הרצליה ומאחל הצלחה גדולה למועצת הנוער החדשה."
הוסיפה לכך משנה לראש העיר, ממונה על תיק החינוך, גלילה יבין, והדגישה: "מברכת את חברי וחברות מועצת הנוער החדשים ואת אריאל על בחירתה לתפקיד היו"ר. נציגות מועצת הנוער משתתפת בוועדת החינוך ובוועדה לקידום מעמד הילד ומייצגת בכבוד את עמדת בני ובנות הנוער בעיר. מאחלת לכולנו שיתוף פעולה פורה ומוצלח."
כפי שאריאל אמרה בעצמה: "אנחנו לא רק דור העתיד, אנחנו גם דור העכשיו" – משפט המשקף היטב את רוח התקופה ואת השאיפות של הדור הצעיר להשפיע ולשנות כבר עכשיו, במיוחד במציאות המאתגרת של מדינת ישראל בימים אלו. עם מנהיגות צעירה ונמרצת כמו אריאל זיו, ותמיכה מצד הנהגת העיר, נראה כי קולם של בני הנוער בהרצליה יישמע בבהירות, וכי המועצה תמשיך להיות כוח משמעותי בעיצוב עתידה של העיר.
בהצלחה רבה לאריאל עם היבחרה לתפקיד החדש, אנו סמוכים בטוחים כי תשכיל לפעול למען קידום הנוער בהרצליה.
- עמוד האינסטגרם של מועצת הנוער של הרצליה instagram.com/teenhrz
יופי!!!
בהצלחה.
מבלי להפחית חלילה מהמיזם
כבר בשנות ה50 היו פעילויות באותו הנוסח במושבה בת ים.
אלא שבזמנו לא היו טלפונים ואנו תלמידי כתה ח' (בזמנו למדו בבית ספר עממי שמונה כתות)היינו מקשרים בין האנשים שהיו צריכים לשמור על המושבה מפני הפורעים
מיפו.
אריאל יקרה ואהובה שלנו,
ישר כח על עבודתך הערכית.
מאמינה מאוד בהצלחתך!!
דורית אליצור, מורתך לתנ"ך.