אולפן העברית של אוניברסיטת רייכמן בהרצליה חוגג השנה שיא היסטורי של נרשמים, כאשר 220 סטודנטים מ-25 מדינות החלו ללמוד באולפן הקיץ. האולפן, שנפתח השנה בפעם ה-15, פועל בשיתוף משרד החינוך, משרד הקליטה ובית הספר הבינלאומי ע"ש רפאל רקנאטי.
אולפן העברית של אוניברסיטת רייכמן רושם השנה שיא היסטורי עם 220 סטודנטים מ-25 מדינות בשנה ה-15 לפעילותו. דווקא בתקופה ביטחונית מורכבת, האולפן מהווה סמל לחוסן ולציונות, כאשר צעירים מכל העולם ממשיכים לבחור בישראל ובלימוד עברית. האולפן מיועד לעולים חדשים ולסטודנטים זרים, מתקיים בארבע רמות שונות ומסייע לתלמידים להיקלט בישראל מבחינה אקדמית, תעסוקתית וחברתית.
מגוון בינלאומי מרשים
הסטודנטים הגיעו ממגוון רחב של מדינות ברחבי העולם, כולל בריטניה, ארה"ב, צרפת, שוויץ, ונצואלה, קנדה, אוסטרליה, ספרד, גרמניה, גואטמלה, הפיליפינים, טורקיה, ארגנטינה, בלגיה, נורבגיה, דרום אפריקה, ברזיל, קולומביה, צ'ילה, רומניה, רוסיה, איטליה, אוקראינה, סין ומדינות נוספות.
מבנה האולפן ויעדיו
האולפן מיועד לעולים חדשים ולסטודנטים זרים הלומדים באוניברסיטה, המבקשים לשפר את שליטתם בעברית ולהקל על תהליך הקליטה בישראל. הלימודים מתקיימים בארבע רמות שונות – א' עד ד', ומסייעים לתלמידים להיקלט בישראל מבחינה אקדמית, תעסוקתית וחברתית.

מסר של חוסן וציונות
סגן נשיא לקשרי חוץ וראש בית הספר הבינלאומי ע"ש רפאל רקנאטי, יונתן דייויס, הדגיש את המשמעות המיוחדת של השיא השנה: "השנה, דווקא בתקופה ביטחונית מורכבת במיוחד, אנו רואים עלייה במספר הנרשמים לאולפן, וזה מסר חשוב".
דייויס הוסיף: "התשובה הטובה ביותר לאיומים על מדינת ישראל היא חיזוק העלייה, העברית והקליטה. יש כאן ביטוי עמוק לציונות אמיתית, ומעודד לראות כיצד גם לאחר ימי לחימה מול איראן – צעירים מכל העולם ממשיכים לבחור בישראל ולהשקיע בלימוד עברית".
רקע היסטורי ומשמעות
זוהי השנה ה-15 לפעילות האולפן, שהפך לאורך השנים למוסד מרכזי בקליטת עולים וסטודנטים זרים באוניברסיטת רייכמן. בשנים קודמות, האולפן אירח כ-150 סטודנטים, כאשר הצעיר ביותר היה בן 17 והמבוגר ביותר בן 84.
פתיחתו של האולפן השנה מהווה עדות לרוח ההתחדשות והחוסן של העולים והסטודנטים, הבוחרים להתחבר לשפה ולתרבות דווקא בתקופה המאתגרת שעוברת על ישראל. התופעה מעידה על כוחה של השפה העברית כגורם מאחד ועל המשיכות של ישראל כיעד לימודים ולחיים, גם בתקופות של אתגרים ביטחוניים.