בטקס סיום מחזור ע"ג של תיכון הראשונים בהרצליה, שהתקיים אתמול בפארק הרצליה, נערך מיצג תמיכה ייחודי ומרגש במשפחות החטופים. כאלף הורים, בני משפחה ותלמידי כיתות י"ב השתתפו במסר מאוחד של הצלת כל החטופים עכשיו, והפכו את רגע הסיום שלהם לרגע של מחויבות חברתית.
המיצג החדשני התבסס על שימוש באפליקציה מיוחדת שתיאמה את הדלקת כאלף טלפונים ניידים בסנכרון מדויק, כדי ליצור את המסר "Save the hostages" בכתב מורס. הפקת אירוע הסיום התבצעה על ידי סיגל פרדו, רכזת השכבה וחברת "ליסיצקי פולישוק הפקות", במאי המופע: איתי פולישוק. התיעוד האווירי בוצעו על ידי יאיר פלטי, צלם ויוצר המתמחה בתיעוד אירועי מחאה ותמיכה.
תיכון הראשונים בהרצליה הוא מוסד חינוכי מוביל בעיר, הידוע בפעילויותיו החינוכיות המגוונות ובמחויבותו החברתית. בית הספר מקיים באופן קבוע מופעי סיום שנה ואירועים תרבותיים, כפי שניתן לראות מהפעילות הענפה של מגמת המוסיקה בבית הספר.
הבחירה של הבוגרים לשלב בטקס הסיום שלהם גם במה למיצג תמיכה במשפחות החטופים מדגימה את הרגישות החברתית של הדור הצעיר ואת החינוך לערכים שמקבלים התלמידים במוסד. יש לציין כי לאורך שלב עליית הכיתות אל הבמה, בראש כל כיתה ניצב סמל החטופים שנישא על ידי אחד התלמידים.
החדשנות הטכנולוגית מאחורי המיצג
המיצג הייחודי התאפשר הודות לפיתוח אפליקציה מיוחדת שתיאמה את פעולת האלפי טלפונים. הסנכרון המדויק בין כל המכשירים יצר אפקט ויזואלי מרהיב שהעביר את המסר בצורה ברורה וחזקה.
השימוש בכתב מורס נושא משמעות סמלית עמוקה – שפת התקשורת הזו, שפותחה במקור לתקשורת חירום ומצבי סכנה, מדגישה את הדחיפות והחשיבות של המסר. המיצג מדגים כיצד טכנולוגיה מודרנית יכולה לשרת מטרות הומניטריות ולהעביר מסרים חזקים של אחדות ותמיכה.
יאיר פלטי – הצלם שמתעד את המחאה מהאוויר
יאיר פלטי, שביצע את הצילום והפקה של המיצג ופיתח את האפליקציה שמהווה את הבסיס למיצג, הוא הייטקיסט בן 55 שהקים קבוצה של מאות צלמי רחפנים וצלמי קרקע מתנדבים המתעדים את אירועי המאבק לדמוקרטיה ותמיכה בחטופים בשנים האחרונות. ״סיירת צלמים והרחפנים של מאבק הדמוקרטיה״ פועלת בכל הארץ, מתעדת ומפיצה את המדיה הרחב למאות עיתונאים ורשתות תקשורת בארץ ובעולם.
לדברי פלטי, צילומי האוויר מאפשרים לאנשים להבין את העוצמה האמיתית של מאבק חברתי ולהרגיש שהם חלק ממשהו גדול יותר. התיעוד האווירי של המיצג בפארק הרצליה מאפשר לראות את ההמונים ביחד – מעין קנבס גדול, ולהמונים להעביר מסר בצורה ייחודית ומעוררת השתהות.
מבט הרחפן: כאלף טלפונים ניידים בסנכרון מדויק. צילום: יאיר פלטי
הרצליה – מוקד תמיכה במשפחות החטופים
העיר הרצליה הפכה לאחד המוקדים המרכזיים בפעילות התמיכה במשפחות החטופים. כיכר הרוקדים בהרצליה מארחת מידי שבוע עצרות תמיכה, והעיר אירחה במהלך השנה האחרונה מגוון אירועי תמיכה ומחאה:
- עצרות שבועיות בכיכר הרוקדים למען החטופים
- מיצגי מחאה עם מאות משתתפים
- משט התקווה במרינה בהרצליה
- צעדות מהרצליה ומאוניברסיטת רייכמן לכיכר החטופים בתל אביב.
המיצג בטקס הסיום של תיכון הראשונים מצטרף לשורה ארוכה של יוזמות יצירתיות ומרגשות שמטרתן לשמור על הנושא בסדר היום הציבורי ולהביע תמיכה במשפחות החטופים.

המשמעות החברתית של השילוב
השילוב בין טקס סיום מחזור הבוגרים לבין מיצג התמיכה במשפחות החטופים מדגים את הרגישות החברתית של הדור הצעיר. הבוגרים בחרו להפוך את רגע הסיום שלהם גם לרגע של מחויבות חברתית ותמיכה במשפחות החטופים.
הטקס בפארק הרצליה מעביר מסר חזק על החשיבות של שילוב בין הישגים אישיים לבין אחריות חברתית, ומדגים כיצד החינוך לערכים יכול להתבטא בפעולות קונקרטיות ומשמעותיות.

- אפליקציית LightUp Crowd מאפשרת יצירת מיצגי אור מסונכרנים בזמן אמת, כאשר כל משתתף יכול להוריד את האפליקציה לטלפון שלו ולהיות חלק מהמופע הקולקטיבי. הטכנולוגיה מאחורי האפליקציה מבוססת על סנכרון מדויק בין מאות ואלפי מכשירים, מה שמאפשר יצירת דפוסי אור מורכבים כמו כתב מורס, כפי שנעשה במיצג של תיכון הראשונים.האפליקציה זמינה להורדה בחנויות האפליקציות ומאפשרת למארגני אירועים ליצור מיצגי אור מרהיבים ללא צורך בציוד מיוחד – רק בטלפונים הניידים של המשתתפים. הפשטות בשימוש מאפשרת גם לקהלים גדולים להשתתף בקלות, כפי שהודגם במיצג בפארק הרצליה שבו השתתפו כאלף אנשים.
- למידע נוסף על אפליקציית LightUp Crowd שפיתוח יאיר פלטי.
מדהים מרגש ונהדר. כמו האנשים שיוצרים את הארץ הזו.
רק לא ההנהגה שלנו
תודה על מי שאתם ושנפגש בשמחות