בתקופה שבה מרכז העיר הרצליה עובר תהליך התחדשות ושיקום, ובזמן שהעירייה משקיעה מאמצים רבים בחיזוק המסחר המקומי, אנו ב"הרצליה היום" גאים להשיק את הסדרה החדשה שלנו "זרקור מקומי – הכירו את העסקים הקטנים מהרצליה". הסדרה נולדה מתוך הבנה עמוקה שמאחורי כל עסק קטן עומד סיפור אנושי מרתק, חלום שהתגשם ואנשים שבחרו להשקיע את כל כולם בקהילה המקומית שלנו.
במהלך השנה האחרונה, ובמיוחד לאחר המלחמה, הבנו כמה חשובים העסקים הקטנים לרקמת החיים בעיר. הם לא רק מספקים שירותים ומוצרים, אלא יוצרים זהות מקומית, מקומות מפגש ותחושת קהילה. כאשר אנו קונים מעסק מקומי, אנו לא רק רוכשים מוצר – אנו תומכים בחלום של מישהו, בפרנסתו של בעל משפחה ובעתיד הכלכלי של העיר שלנו.
המטרה שלנו בסדרה זו היא כפולה: מצד אחד, אנו רוצים לתת במה לבעלי העסקים המקומיים לספר את הסיפור שלהם, לחשוף את הייחודיות שלהם ולהציג את הערך המוסף שהם מביאים לקהילה. מצד שני, אנו רוצים לעודד את תושבי הרצליה להכיר מקרוב את השכנים העסקיים שלהם, לגלות אוצרות נסתרים בעיר שלהם ולהבין שבחירה לקנות מקומי היא בחירה בקהילה חזקה ומשגשגת.
בעלות ובעלי עסקים המעוניינים להופיע במדור מוזמנים לפנות אלינו ולשתף בסיפור שלהם – כי כל סיפור ראוי להיספר וכל עסק קטן ראוי להכרה.
הראיון הראשון בסדרה: הכירות את אמן החושים דני בוריסובר
את הכתבה הראשונה בסדרה "זרקור מקומי" אנו שמחים לפתוח עם דני בוריסובר, אמן החושים המוכשר שבחר להפוך את הרצליה לבית שלו ולמקור ההשראה המקצועי שלו. דני מייצג בצורה מושלמת את רוח היזמות והיצירתיות שמאפיינת את העסקים הקטנים בעיר – הוא לא רק מספק שירות ייחודי ומרתק, אלא גם מביא שמחה ופלא לחיי הקהילה המקומית.
הסיפור של דני מוכיח שעסק קטן יכול להשפיע על חיי אנשים בצורה עמוקה ומשמעותית, במיוחד בזמנים קשים. מההופעות שלו למשפחות שכולות ופצועים במהלך המלחמה ועד לרגעי השמחה שהוא יוצר באירועים פרטיים ועסקיים, דני מדגים איך עסק מקומי יכול להיות הרבה יותר ממקור פרנסה – הוא יכול להיות מקור תקווה, חיבור ואושר לקהילה כולה.

מה הוביל אותך להתעניין באמנות החושים ומתי התחלת לעסוק בתחום?
"כשהייתי ילד נדהמתי מהיכולת לרתק אנשים, לגרום להם לצחוק וליצור רגעים בלתי נשכחים", דני מתחיל לספר בעיניים נוצצות. "ככל שהתעמקתי בתחום, הבנתי שאמנות החושים היא הרבה מעבר לאשליות – זו אומנות של תקשורת, פסיכולוגיה והשפעה. התחלתי לעסוק בתחום באופן מקצועי בעיקר אחרי הצבא, ומאז אני ממשיך ללמוד, להתפתח וליצור חוויות ייחודיות לקהל שלי בכל מקום".
מהו הטריק או המופע הראשון שביצעת בפני קהל, ואיך הרגשת?
דני מחייך ונזכר: "אחת ההופעות הראשונות שלי הייתה כשהייתי בתיכון וביקשו ממני להופיע בתחרות כישרונות. הרגשתי לחץ, הרגליים קפאו לי, אבל ברגע שעליתי לבמה הכל השתחרר. זה היה מופע מול כמה מאות תלמידים והתרגשתי ברמה שהתקשרתי לחברים וקולגות להתייעץ איתם לפני. את רוב הקטע שביצעתי שם אני לא באמת זוכר, אבל כן זוכר את מחיאות הכפיים ואת המחמאות שקיבלתי. וכמה שנים אחרי התקשרו להזמין הופעה מלאה".
כיצד השפיעה העובדה שאתה תושב הרצליה על הקריירה שלך כאמן חושים?
"אחד הדברים הכי חשובים כאמן חושים זה לצאת להופיע מול קהלים מגוונים ולהתחבר לאנשים", דני מסביר בהתלהבות. "בהרצליה יש כל כך הרבה מקומות חברתיים שתרמו לי בהתפתחות בין אם זה ברים, בתי קפה או אפילו פארק שכיף להסתובב ולצלם בו תכנים לרשתות".

מהו האתגר הגדול ביותר שנתקלת בו במהלך הקריירה שלך, וכיצד התגברת עליו?
דני נעשה רציני לרגע: "האתגר הכי גדול שלי היה ההתחלה. כשהשתחררתי מהצבא הייתי צריך 'להוכיח' לאנשים שלא מכירים אותי כמה אני יכול לשפר להם את האירועים ולתת להם חוויה בלתי נשכחת. בהתחלה זה היה קשה כי לא תמיד מבינים מה אמן חושים יכול לתרום, אבל פתאום כשרואים את הסבתא צורחת מתדהמה או את מנכ״ל החברה בשוק, מבינים את העוצמה של אמן חושים באירוע".
איך אתה מתאים את המופעים שלך לקהלים שונים, כמו אירועים תאגידיים לעומת מופעים פרטיים?
"כל קהל הוא עולם בפני עצמו, ולכן אני מקפיד להתאים את המופע בהתאם לאופי האירוע, גיל המשתתפים, האווירה הרצויה והמסר שהמארגנים רוצים להעביר", דני מפרט. "באירועים תאגידיים, לדוגמה, אני משלב אלמנטים של חשיבה יצירתית ושיתוף פעולה, בעוד שבאירועים פרטיים אני שם דגש על חוויה אינטימית ועל סוג האירוע. אם מדובר באירוע בר/בת מצווה אני דואג להעצים את הנער/ה ואם מדובר באירוע יום הולדת 40 אני דואג לעשות משהו בלתי נשכח עם החוגג שידברו עליו לפחות בכמה שנים הקרובות".
מהו הרגע המרגש ביותר שחווית במהלך הופעה?
דני עוצר לרגע, הביטוי שלו נעשה רגיש יותר: "קשה לי לשים את האצבע על אירוע ספציפי אבל במהלך המלחמה יצא לי להופיע המון למשפחות שכולות, פצועים, מפונים וחיילים. והרגע שיוצא לך לראות חיוך בזמנים שכאלה ומבין שאין יותר כיף מלגרום למישהו לשכוח מכל הצרות שבעולם ורק לחייך ולצחוק בעזרת קסמים, זה דרך אגב הרגע שהבנתי באמת כמה כוח יש במה שאני עושה".
הוא ממשיך: "עוד רגע כזה היה בבר בהרצליה ועשיתי קסמים לזוג שישב לידנו. מתברר שהם חזרו לארץ כי הגבר חזר למילואים ובת הזוג לא רצתה להישאר שם לבד. רגע לפני שהם הלכו האישה עצרה בשולחן שלנו ואמרה תודה ענקית, ושזה היה הערב הראשון מאז תחילת המלחמה שהיא ראתה את בן הזוג שלה מחייך וצוחק".

האם יש לך יכולת מנטלית מועדפת, ומדוע?
"היכולת האהובה עליי זאת יכולת 'ההפתעה'", דני אומר בהתלהבות. "תחשבו על אדם באירוע או ברחוב, שבחיים לא חשב שאפשר להיכנס לו לראש ולדעת על איזה שם הוא חושב או מה הסיסמה שלו לפלאפון. הרגע שהוא קולט שהכל אפשרי זה רגע מדהים. ודרך אגב זה למה הכי כיף להופיע לישראלים – הם הרבה יותר סקפטיים וזה למה התגובה שלהם היא פרייסלס".
מה דעתך על הקשר בין אמנות החושים למדע ופסיכולוגיה?
"היופי באמנות החושים שחלק גדולה ממנה מתבסס על פסיכולוגיה, נושאים במדעי המוח, שפת גוף ותקשורת לא מילולית", דני מסביר בגאווה. "ספציפית אני די חנון בעולם הזה אז אני תמיד דואג להמשיך ללמוד גם על אמנות חושים וגם על עולם הפסיכולוגיה".
כיצד אתה מתמודד עם ספקנים או אנשים שמנסים "לפצח" את הטריקים שלך?
דני מתחיל לצחוק: "סקפטיים זה הזהב של המופע. היתרון בהופעות בארץ לעומת הופעות בחול זה הקהל, לא סתם הקהל- הקהל הישראלי. האנשים רגילים במדינה שעובדים עליהם או מרמים אותם אז דווקא כשהם רואים אמן חושים הם בגישה של 'עליי לא תעבוד' וככל שהם יותר לא מאמינים או מנסים 'לפצח' התגובה שלהם מורגשת בהתאם בין אם זה צרחות שוק בלתי מוגזם ופעם גם מישהו כל כך היה בשוק שעף לו האייפון לאוויר, אז בתכלס אין על ספקנים".

מהו החלום המקצועי הגדול ביותר שלך שטרם הגשמת?
"החלום הגדול שלי זה לרוץ עם מופעי כרטיסים בארץ ובעולם שאוכל להגיע עם האומנות לשמח כמה שיותר אנשים", דני חולם בקול רם. "הייתי רוצה לגרום להם לחזור להרגיש את השמחה והתדהמה כמו של ילד קטן שרואה את הבלתי יאומן בפעם הראשונה".
האם יש לך שגרת אימונים או הכנה מיוחדת לפני מופעים?
"האמת שלפני מופע אני מבקש קצת פרטים על הקהל של האירוע, גילאים וסוג האירוע ולאחר מכן אני בונה את ההתאמה הנדרשת, תלוי במה שחוגגים, ובין אם זה אירוע עסקי או אירוע פרטי", דני מפרט את תהליך ההכנה שלו. "המטרה שלי היא לתת לכל אירוע את הייחודיות והקסם האישי שלו".
איזו עצה תיתן לצעירים שמעוניינים להיכנס לתחום אמנות החושים?
"העצה הכי טובה זה ללכת עם הלב שלהם, יש כל כך הרבה תחומים וקטגוריות בעולם אמנות החושים שכל אחד צריך למצוא את מה שהוא אוהב ואיך הוא יכול להביא את האמנות שלו על הבמה", דני מעביר את המסר שלו לדור הצעיר. "בנוסף משהו שאני מאמין בו הוא להופיע כמה שיותר. דרך מצוינת לעשות את זה היא להתחיל בהופעות התנדבות. בהתחלה, לפני שיש לכם קהל, צאו להתנדב במקומות. ככה גם תעשה טוב לאחרים וגם תוכל להרגיש את התחושה של לעמוד על במה ולהופיע".
סיכום
בסיום הראיון עם דני בוריסובר, ברור שמדובר באמן שמבין עמוק את הכוח של האומנות שלו. מעבר לקסמים ולטריקים, הוא מצליח ליצור חיבור אמיתי עם הקהל שלו ולהביא שמחה בזמנים קשים. הסיפור שלו מוכיח שעם תשוקה, מקצועיות והבנה עמוקה של פסיכולוגיה אנושית, ניתן לבנות קריירה משמעותית שמשפיעה על חיי אנשים.
"הקסם האמיתי הוא לגרום לאנשים לשכוח מהצרות ולחייך". דני בוריסובר
החל מהרצליה ולכל הרחבי ארץ, דני ממשיך לפזר קסם ושמחה, ומוכיח שלפעמים הדבר הכי חשוב שאפשר לתת לאדם הוא רגע של פלא ותדהמה.
- אתר האינטרנט של דני בוריסובר: daniborisover.co.il
- עמוד הפייסבוק של דני בוריסובר: facebook.com/DaniMagician
- ניתן ליצור קשר עם דני בנייד 050-587-7157 או במייל daniborisover@gmail.com