מועצת עיריית הרצליה הכריזה על תשעה תושבים ותושבות שיזכו השנה בתואר "יקיר/ת העיר" לשנת 2025 – אות הוקרה לתרומה יוצאת דופן לחיי העיר והקהילה. בין הזוכים: אנשי חינוך, רפואה, תרבות, רווחה, סביבה וחברה, שפעולתם המתמשכת הפכה אותם לדמויות מופת בהרצליה. טקס הענקת האות יתקיים ב-5.5.25 בהיכל העיר.
תואר "יקיר/ת העיר הרצליה" הוא אות הוקרה רשמי שמוענק לתושבים בני 50 ומעלה, אשר הקדישו שנים רבות לפעילות ציבורית משמעותית, תרמו לחיי העיר, למורשתה ולשגשוגה, ומהווים סמל ומופת לאחרים. הבחירה מתבצעת על ידי ועדה ציבורית, בהובלת ראש העיר, מתוך המלצות שמוגשות על ידי הציבור. התואר ניתן במגוון תחומים – חינוך, תרבות, רווחה, סביבה, בריאות ועוד – והוא מבטא את הערכת העירייה והקהילה לפועלם של הזוכים.
הזוכות והזוכים לשנת 2025 – תרומתם ופועלם
להלן תשעת יקירי ויקירות העיר הרצליה לשנת 2025 (לפי סדר א-ב):
ד"ר עלי בהט
הקדיש למעלה מ-40 שנה מזמנו לפעילות התנדבותית בקהילה שבאזור מגוריו הרצליה ב', מה שפעם נקרא – אזור ג'. במסגרת פעילותו ההתנדבותית כיהן כיו"ר הוועד האזורי של אזור ג' ובהמשך כחבר ועד פעיל בעמותה. הוא ניהל את מפעל המים האזורי, ייעל את מבנה הוועד והקים את עמותת המרכז הקהילתי ברחוב נורדאו 50 שריכזה את כל הפעילויות הקהילתיות. ד"ר בהט פעל להקמת הספרייה האזורית, את בריכת השחייה בגבעת הסופר, שיפוץ מבנים קהילתיים ועוד.
הלינה בירנבוים
משוררת, סופרת ומתרגמת, מתגוררת בהרצליה כ-70 שנה. הלינה שורדת שואה שתיעדה את זיכרונותיה בספרי פרוזה ושירה, והקדישה את חייה להנחלת זיכרון השואה לקהלים רבים ברחבי הארץ. בעקבות משפט אייכמן, התעורר בהלינה הצורך להעלות את סיפורה על הכתב והיא מספרת את סיפוריה בארץ ובעולם. הלינה גם ליוותה מסעות לפולין, רבים מהם של תלמידי תיכון "הראשונים". יצירתה של הלינה מוכרת בכל העולם וזוכה להערכה רבה. בשנת 2019 התפרסמה בפולין ביוגרפיה חדשה שלה בשם "זה לא גשם, אלה אנשים", שהפכה מיד לרב מכר. בנה, יעקב גלעד, הצטרף בפעם הראשונה לאמו בנסיעת השקת הספר בפולין, והמסע המשותף תועד בסרט תיעודי "לאן את נוסעת".
ד"ר משה בניאן
רופא בכיר, חבר בוועדת הבריאות העירונית ויועץ רפואי לראש העיר מזה כ-25 שנים, בהתנדבות. ד"ר בניאן הקדיש את מיטב זמנו למען בריאות התושבים ודאגה לשלומם, בהתנדבות מלאה. הוא מכהן כנשיא בית הכנסת הספרדי הראשי בהרצליה "מקדש מלך". תחת הנהגתו בית הכנסת הפך למרכז רוחני ותרבותי, המשרת מאות מתפללים מדי שבוע. הוא פועל ללא לאות לחיזוק הקשר בין הקהילה הדתית לכלל תושבי העיר, תוך דגש על ערכי חסד, כבוד הדדי ואהבת הזולת. ד"ר בניאן ידוע כנדבן גדול ותורם למשפחות נזקקות, שותף למפעל חלוקת מזון, מתנדב בבתי ספר באורתופדיה לילדים ופעיל חברתי בוועדות עירוניות למען הקהילה בהרצליה.
רו"ח שמעון הייבלום
מילא שורה של תפקידים ציבוריים. כיהן כיו"ר פורום "רפואה ושמחה" ואף זכה במגן שר הבריאות על תפקידו. שמעון כיהן כחבר הנהלה ויו"ר עמותת "יד לאדם", יושב ראש עמותת "יובל" – האנסמבל הקאמרי למוסיקה יהודית, יו"ר החברה הכלכלית לפיתוח הרצליה, חבר מועצת העיר הרצליה ונשיא המועצה הציבורית "אלי" – האגודה להגנת הילד – מפני אלימות פיזית מינית ונפשית.
רחל כץ
הובילה עשרות נערות ונערים בסיכון לעתיד טוב יותר מהמציאות הקשה בה חיו. היא ניהלה את בית ספר מפתן ובשנת 2021 אף הוכתרה כמשאירת חותם על עבודתה. רחל היתה מסוללות הדרך של החזרת ילדים ונערים לדרך הישר, שילמדו כראוי, ירכשו מקצוע, יוציאו בגרות ויתגייסו לצה"ל. רחל אף יצרה קשר עם הרמטכ"ל לשעבר רב אלוף רפאל איתן, וביחד הם פתחו לתלמידים דלתות לעתיד טוב יותר. במקביל לעבודתה, רחל התנדבה במעון מצפה ימים וגם שם, סייעה לנערות ולנערים בסיכון. רחל יזמה והקימה את מועדון "60 על הים" שמקיים עשרות פעילויות בשנה למען בני הגיל השלישי. עד היום, רחל מתנדבת במועדונים שונים ברחבי העיר.
אלישבע לבבי
מכהנת כיו"ר בית הורים של ויצו העולמי – תפקיד התנדבותי הכולל קביעת מדיניות, הובלת תכניות רווחה לדיירים, גיוס תרומות, פיקוח על צוותי מתנדבים וייזום פרויקטים לשיפור איכות החיים של בני הגיל השלישי. אלישבע פעילה בויצו ישראל למעלה משני עשורים, שם מילאה שורה של תפקידים בכירים. במשך למעלה מ-30 שנה היתה מחנכת, רכזת כיתות ספורט ומורה לחינוך גופני בחטיבת ביניים "הנגיד", שם גם שימשה כחברת הנהלה. בנוסף, הקדישה חלק משמעותי מזמנה להתנדבות בעמותת "אנוש", שם הדריכה שיעורי חינוך גופני לאנשים עם מוגבלויות.
שלומית ליפשיץ
אשת מקצוע ידועה בתחומי הצפרות, הטבע והאקולוגיה, והיא חולקת את ידיעותיה הנרחבות לקהילה. שלומית הוכיחה לאורך השנים מסירות יוצאת דופן והשפעה משמעותית בקידום ערכים של קיימות ושמירה על איכות הסביבה בעיר הרצליה. באמצעות יוזמות פורצות דרך יצרה שינוי תודעתי בקרב תושבי העיר וחובבי טבע מכל הארץ. פועלה המעמיק משמש השראה לדורות הצעירים, והיא מהווה מגדלור ערכי בקהילה, מתוך תחושת שליחות למען בעלי חיים וסביבה ירוקה.
עו"ד מנחם קליין
לקח חלק בהתנדבות בחיים הציבוריים מגיל צעיר, בעיקר בתחומי החברה ומסורת ישראל. הוא יסד את "בית האולפנה ללימודי יהדות – כולל הרצליה" המיועד לאברכים בוגרי צבא, ומאז הוא מכהן בהתנדבות כיו"ר העמותה. הוא פעל תמיד לקרב בין המגזרים ולמען רווחתם של כלל תושבי העיר, והוביל יוזמות מגוונות של חסד ותרומה לקהילה. במסגרת תרומתו לעיר כחבר מועצה, סגן ראש עיר ויו"ר מועצה דתית, פעל רבות למען תושבי העיר, ללא הבדל בין המגזרים, ונענה לכל מי שפנה אליו בבקשת סיוע ותרומה.
חיה שבתאי
מתנדבת במשך שנים בארגונים ועמותות בהרצליה, מסייעת לאנשים בודדים הנקרים בדרכה, ותורמת לנזקקים. חיה פועלת למען אוכלוסיות מגוונות – ילדים במשפחתונים, חיילות וחיילים בודדים, נשים נפגעות אלימות, שורדי שואה, קשישים ואוכלוסיות נזקקות.
תהליך הבחירה – דוגמה למעורבות קהילתית
תהליך בחירת יקירי העיר בהרצליה היה פתוח לציבור: כל תושב/ת יכול היה להגיש המלצה על מועמד/ת ראוי/ה, בכפוף לקריטריונים ברורים – בני 50 ומעלה, בעלי תרומה משמעותית ומתמשכת לעיר, ופועלם מהווה מודל ומופת לרבים. הוועדה הציבורית, בראשות ראש העיר, בחנה את כלל ההמלצות ובוחרה את הזוכים.
ההכרזה על הזוכים והטקס החגיגי מעניקים במה לפועלם של אנשים שהקדישו את חייהם לטובת הכלל, ומחזקים את ערכי ההתנדבות, הערבות ההדדית והמעורבות החברתית – ערכים שממשיכים לעצב את דמותה של הרצליה גם במאה השנייה לקיומה.
סמל לערכי הקהילה
אות יקיר העיר הרצליה לשנת 2025 הוא הרבה יותר מהוקרה אישית – הוא סמל לערכי הקהילה, ההתנדבות והתרומה לזולת שמאפיינים את העיר. תשעת הזוכים השנה מייצגים פסיפס אנושי מגוון, שמעשיהם משפיעים על אלפי תושבים ומהווים השראה לדורות הבאים. טקס הענקת האות, יהיה רגע של גאווה עירונית והזדמנות להוקיר תודה לאנשים שמעצבים את פניה של הרצליה.
ראש העיר, יריב פישר, בירך על בחירתם של תשעת יקירות ויקירי העיר החדשים, ואמר: "אחד הדברים שהכי מאפיינים את הרצליה זה ההון האנושי שלה. התושבות והתושבים נרתמים בהמוניהם לסייע, להתנדב ולעזור לאחר. כל אחת ואחד מיקירי העיר ניתב את האכפתיות והרצון לעזור להיבטים שונים של החיים, כשמאחורי העשייה הזו עומדים שלושה ערכים משותפים – רוחב לב, ערבות הדדית ואהבת הזולת".
- רשימת יקירי/ות העיר מהשנים הקודמות באתר עיריית הרצליה.