עיריית הרצליה וחברת החשמל לישראל מקדמות פרויקט משמעותי להטמנת רשתות חשמל בשכונת נווה עמל, כחלק ממגמה ארצית לשיפור תשתיות החשמל ונראות המרחב הציבורי.
במפגש שנערך בעיריית הרצליה בהשתתפות ראש העיר, יריב פישר ומנכ"ל חברת החשמל לישראל, מאיר שפיגלר, סוכם על קידום פרויקט להטמנת רשתות החשמל בשכונת נווה עמל.
בשלב הראשון יתמקד הפרויקט בשני רחובות מרכזיים בשכונה, ויכלול הנחת כבל תת-קרקעי במתח גבוה באורך של כ-1.6 ק"מ, וכבל תת-קרקעי במתח נמוך באורך של כ-2 ק"מ והסרת הרשת העילית והעמודים. בנוסף, יוקמו בשטח השכונה שש תחנות פנימיות חדשות.
לקראת תחילת העבודות התקיימו סיורים מקדימים בשטח עם נציגי העירייה, במהלכם תואמו מיקומי התשתיות העתידיות. קידום הפרויקט יתבצע בהתאם להכנות הנדרשות ובשיתוף פעולה מלא בין עיריית הרצליה לחברת החשמל לישראל.
ראש העיר, יריב פישר, אמר: "אנו מקדמים יחד עם חברת החשמל לישראל פרויקט גדול ושאפתני להטמנת רשתות החשמל בשכונת נווה עמל שתשפר משמעותית את ניראות הסביבה. המהלך הזה הוא עוד צעד בשורה של פעולות לשידרוג ולשיפור מתמיד של השכונה. אני מודה לכל הגורמים על שיתוף הפעולה."
מנהל מרחב שרון בחברת החשמל לישראל, אהרון שיפר: "חברת החשמל לישראל פועלת לשדרוג ושיפור התשתיות לטובת לקוחותיה, במטרה להבטיח אספקת חשמל אמינה ורציפה. הפרויקט להטמנת רשתות החשמל בשכונת נווה עמל, שיבוצע בשיתוף פעולה מלא עם עיריית הרצליה, נועד לשפר את השירות לתושבי השכונה והסביבה, ולתרום גם לניראותה."
עמוד חשמל בהרצליה, בקרוב נראה פחות עמודי חשמל ברחובות? צילום מערכת הרצליה היום
מגמה ארצית: ערים נוספות מצטרפות למהפכת הטמנת רשתות החשמל
פרויקט הטמנת רשתות החשמל בהרצליה מצטרף למגמה ארצית רחבה של שדרוג תשתיות החשמל בישראל. בדצמבר 2024 חתם שר האנרגיה אלי כהן על תכנית פיתוח רשת חלוקת החשמל לשנים 2024 עד 2030, בהיקף של כ-22 מיליארד שקל – סכום כפול מההשקעה בתכנית בשנים הקודמות.
נוף הגליל – חלוצת המהפכה
נוף הגליל נבחרה להיות העיר הראשונה בישראל שתיפרד באופן מלא מעמודי החשמל. בטקס חגיגי שנערך באפריל 2024 הושק פרויקט הטמנת כבלי מתח גבוה בעיר, בהשתתפות שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן, ראש העיר רונן פלוט ומנכ"ל חברת החשמל מאיר שפיגלר.
ראש עיריית נוף הגליל, רונן פלוט, ציין כי "מדי חורף התרגלנו להפסקות באספקת החשמל, אבל זאת לא גזירה שנפלה משמיים. הרשת התת קרקעית תשים סוף לתקלות הנגרמות מפגעי מזג האוויר וגם תשפר את נראות העיר בעצם הסרת עמודים שמסתירים את הנוף".
פתח תקווה – השקעה של 23 מיליון ש"ח
בסוף מרץ 2025 הושק בפתח תקווה פרויקט בהיקף של 23 מיליון ש"ח להסרת עשרות עמודי חשמל ברחבי העיר. הפרויקט כולל שלושה מוקדים מרכזיים:
- פרויקט נת"צ אם המושבות – צומת העיפרון: פירוק עמודים ו-2,000 מטר רשת מתח גבוה, והטמנת כבלים באורך כולל של כ-9,800 מטר. יוקמו 6 תחנות פנימיות חדשות בעלות של 8 מיליון ש"ח.
- פרויקט לאורך כביש 40: פירוק עמודים ו-4,000 מטר רשת עילית, הטמנת 7,000 מטר של כבלי מתח גבוה תת-קרקעיים, והקמת 5 תחנות פנימיות בעלות של 12 מיליון ש"ח.
- פרויקט ברחובות חזון איש וי"ד הבנים: פירוק עמודים ו-1,800 מטר רשתות עיליות, והטמנת כבלים תת-קרקעיים באורך כולל של כ-2,750 מטר בעלות של 3.4 מיליון ש"ח.

חיפה – שיפור איכות אספקת החשמל
בתחילת מאי 2025 החלה חברת החשמל בעבודות תשתית תת-קרקעיות בעיר חיפה, כחלק מפרויקט רחב היקף לשיפור איכות אספקת החשמל בעיר. העבודות מתקיימות ברחובות שמחה גולן ונחל הגיבורים, וצפויות להימשך כ-4-6 חודשים.
הפרויקט בחיפה נועד ליצור מעגל חשמל חדש בין תחנת המשנה 'רוממה' לתחנת המשנה 'שפרינצק', שיחזק את יציבות רשת החשמל באזור. הטמנת הכבלים בקרקע תשפר משמעותית את חזות פני העיר והבטיחות, ותתרום לסביבה עירונית מאורגנת יותר.
יתרונות הטמנת רשתות החשמל
הטמנת רשתות החשמל מביאה מספר יתרונות משמעותיים:
- שיפור אמינות אספקת החשמל – הפחתת תקלות הנגרמות מפגעי מזג אוויר ובלאי.
- שיפור חזות העיר – הסרת עמודים ורשתות עיליות המסתירות את הנוף.
- הגברת הבטיחות במרחב הציבורי.
- *התאמה לצרכים עתידיים – כגון חיבור צרכנים חדשים, התאמת התשתית לקליטת רכבים חשמליים ואנרגיות מתחדשות.
פרויקט הטמנת רשתות החשמל בהרצליה מצטרף למגמה ארצית חשובה זו, ומהווה צעד משמעותי בשיפור איכות החיים של תושבי העיר.